Campania 2%

Ce reprezintă "sistemul" 2% ?

Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor.

Conform prevederilor Codului Fiscal, contribuabilii persoane fizice pot sa redirectioneze in fiecare an 2% din impozitul anual catre o entitate nonprofit (organizatie non-guvernamentala). Aceasta redirectionare reprezinta un drept al persoanelor fizice de a decide in mod direct ce se intampla cu 2% din impozitului anual platit in anul anterior.

Dvs. puteti prin acest sistem sa sprijiniti editarea Revistei Constiinta (www.constiintaortodoxa.ro) si organizarea Intalnirilor de Constiinta (www.intalnirideconstiinta.ro)

Conceptul Conştiinţa a rupt tiparele, abordând subiecte şi domenii uşor dezarmante pentru cei care reduc actul de credinţă la o simplă dispoziţie interioară fără nicio legătură cu ceea ce se petrece în jurul lor. Revista Conştiinţa si conferintele tinute sub egida ei probeaza ca literatura, stiinta, cinematografia, sportul, ba chiar si rasul pot fi asumate de crestinul traitor.

Consideram ca demersul nostru va ridica standardele culturale in special in orasul Ploiesti si va constitui o replica la presiunea pe care societatea contemporana o exercita asupra mintii si dispozitiei fiecaruia dintre noi.

Cum puteti sprijini acest proiect ?

  1. daca aveti venituri din salarii  completati Formularul 230 (cap I, cu majuscule, datele personale) (http://doilasuta.ro/content/documente/formulare/formular230.pdf)

    Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
  2. daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc) completati Declaratia 200 (http://www.avocatnet.ro/UserFiles/articleFiles/decl%20200.jpg)

Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat, punctul Sustinerea unei entitati non-profit” cu datele noastre :

  • Denumire entitate nonprofit: Asociatia Constiinta, Blejoi
  • Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofit: 28082876
  • Cont bancar: RO20 BTRL 0300 1205 3247 61XX

Formularele trebuie depuse la registratura organului fiscal de care apartineti (Administratia Finantelor Publice) sau trimis prin posta, cu scrisoare recomandata.

Data limita este 1 mai 2013 (data inregistrarii sau a postei)

Adresele sediilor teritoriale ale Administratiilor Finantelor Publice le puteti gasi pe site-ul ANAF.

Pentru orice lamuriri suplimentare, ne puteti contacta la:

Va multumim !