Spiritualitate

» Călătorind spre lumină 

Lector:Claudiu Băzăvan
Data:09.03.2017, ora 18:00
Locaţie:Biserica Eroilor Tineri, Ploieşti

Scurtă iniţiere în Taina Învierii

Dragii noştri,

De curând am început călătoria spre Înviere. Destinaţia se află încă departe, iar drumul pare lung şi anevoios. Merită să ne deranjăm asumându-ne postul? Suntem cu adevărat plasaţi pe traiectoria corectă? Ce şanse avem să ajungem la ţintă? Dacă am ratat startul sau am rămas cumva în urmă, mai avem încă vreme şi putere să recuperăm? La urma urmei, la ce bun atât efort de şapte săptămâni în perspectiva unei sărbători care durează atât de puţin?

citeşte tot »

» DRUMUL SPRE LUMINĂ - Scurtă iniţiere în Taina Învierii

Lector:Claudiu Băzăvan
Data:13.04.2016, ora 18:00
Locaţie:Biserica Eroilor Tineri, Ploieşti


Dragii noştri,

Ne aflăm în toiul călătoriei noastre anuale spre Sfintele Paşti. Destinaţia pare să se întrezărească la orizont şi nu peste multă vreme ne vom întâlni cu toţii în Lumina Învierii. Dar suntem cu adevărat plasaţi pe traiectoria corectă? Cât de aproape suntem faţă de ţintă? Dacă am rămas cumva în urmă, mai avem încă vreme şi putere să recuperăm? La urma urmei, la ce bun atât efort de şapte săptămâni în perspectiva unei sărbători care durează atât de puţin?
Vă invităm să pătrundem împreună în ritualul de iniţiere pe care Biserica ni-l propune. Vă chemăm să redevenim  candidaţi la iluminare în perspectiva examenului din noaptea Învierii. Şi, mai important, în perspectiva vieţii fără de sfârşit.

» MAREA DESCOPERIRE 

Lector:Claudiu Băzăvan
Data:02.03.2016, ora 18:00
Locaţie:Biserica Eroilor, Ploieşti (str. Gh. Cantacuzino, nr. 259 A)

 

Cândva oamenii au primit o Revelaţie. Nu era vorba de un vis, de o nălucire, de o viziune colectivă, ci de cel mai concret mod prin care pământenii ar fi fost în stare să primească Marea Descoperire.  Nu era vorba de o carte senzaţională, nici de o filozofie divină, nici de reguli de bună purtare. Nu, ci de ceva mai presus de toate acestea. Mai exact, de Cineva mai presus de lume, dar Care a venit în lume, S-a făcut carne şi oase, trup şi sânge, asemenea fiecăruia dintre noi.

citeşte tot »

» Bătrânii frumoşi şi liberi 

Lector:Cornel Constantin Ciomâzgă
Data:16.02.2016, ora 17:30
Locaţie:Biserica Eroilor, Ploieşti (str. Gh. Cantacuzino, nr. 259 A)

 

Dragii noştri,

citeşte tot »