Evenimente

» Călătorind spre lumină 

Lector:Claudiu Băzăvan
Data:09.03.2017, ora 18:00
Locaţie:Biserica Eroilor Tineri, Ploieşti

Scurtă iniţiere în Taina Învierii

Dragii noştri,

De curând am început călătoria spre Înviere. Destinaţia se află încă departe, iar drumul pare lung şi anevoios. Merită să ne deranjăm asumându-ne postul? Suntem cu adevărat plasaţi pe traiectoria corectă? Ce şanse avem să ajungem la ţintă? Dacă am ratat startul sau am rămas cumva în urmă, mai avem încă vreme şi putere să recuperăm? La urma urmei, la ce bun atât efort de şapte săptămâni în perspectiva unei sărbători care durează atât de puţin?

citeşte tot »

» 1 Decembrie în Alba Iulia 

Lector:Plus Cooltour
Data:30.11.2016, ora 08:00
Locaţie:Alba Iulia

1 decembrie în Alba Iulia

La 14 decembrie 1918, în faţa delegaţiei transilvănene care prezentase regelui Ferdinand I Actul Unirii, I.C. Brătianu afirma: „Vă aşteptăm de 1 000 de ani şi aţi venit ca să nu ne mai despărţim niciodată!”. Marea Unire din 1918 rămâne pagina cea mai luminoasă a istoriei româneşti. Nu oamenii politici, nici guvernul, nici un anumit partid, nici armata, ci întreaga naţiune a participat la realizarea visului românilor de pretutindeni şi dintotdeauna.

Vă propunem să retrăim împreună atmosfera Marii Uniri chiar în cetatea Alba Iulia şi să redescoperim laolaltă bucuria şi demnitatea de a fi români. Ne veţi îngădui să nu divulgăm surprizele pe care vi le-am pregătit!

citeşte tot »

» PE URMELE MÂNTUITORULUI 

Lector:Asociaţia Conştiinţa
Data:14.11.2016, ora 06:30
Locaţie:Israel

Pelerinaj în ISRAEL și IORDANIA

14-20 noiembrie 2016


Ziua I, luni, 14 noiembrie: 6.45 Întâlnire la Biserica Eroilor din Ploieşti şi plecare organizată spre Aeroportul Henri Coandă (Otopeni).

citeşte tot »

» Paradoxul Cumințeniei 

Lector:Ramiro Sofronie
Data:06.10.2016, ora 18:00
Locaţie:Biblioteca Nicolae Iorga - Ploieşti

“Cuminţenia pământului a fost, pentru mine, ceea ce este cu mult mai adânc femeia - dincolo de psihologia dumneavoastră!” (Constantin Brâncuşi)


Vă invităm la o conferință de excepţie despre celebra statuie a lui Brâncuşi! Comunicarea va fi prezentată de un specialist al operei lui Brâncuşi, Dl. Ramiro Sofronie,  Profesor emerit și Doctor Honoris  Causa al Universității Tehnice de Construcții din București şi conducătorul Catedrei UNESCO din Bucureşti.

Prima sculptură executată manual de Brâncuși, cu dalta și ciocanul, în anul 1907 la Paris, a fost intitulată  enigmatic Cumințenia Pământului. S-a scris mult despre această mică statuie și s-au formulat diferite ipoteze, dar încă nu s-a ajuns la un consens. “Prima mea comunicare despre Brâncuși și obsesia gravitației a avut loc  la Paris  chiar în ziua de 11 septembrie 2001 și la ora când la New York cădeau turnurile gemene. De atunci, am demonstrat că topologic Coloana lui Brâncuși este într-adevăr fără sfârșit, iar în tunelul aerodinamic al Universității din Yokohama, Japonia, am confirmat, teoretic și practic, că stabilitatea ei la vânt este eternă.” (Ramiro Sofronie)

citeşte tot »