Despre dragoste, în fel şi chip

Nicicând nu te simţi mai bine ca atunci când iubeşti şi când te ştii iubit. Şi invers: niciodată nu te simţi mai trist şi mai fără sens decât atunci când eşti singur şi, mai ales, când ştii că nimeni nu ţine la tine. Conform recentelor statistici, cea mai ridicată cotă de sinucideri (atenţie!) se înregistrează în statele civilizate. Iar tragediile de acest fel, în proporţie covârşitoare, au drept cauză singurătatea.

Această realitate surprinzătoare este consecinţa extremă a dereglării omului contemporan care, pe măsură ce goneşte disperat după înavuţire călcând în picioare valorile tradiţionale, devine, bietul, tot mai pustiu sufleteşte şi tot mai trist. Şi astfel, culmea ironiei, cu cât lumea este mai plină de oameni cu atât fiecare în parte este mai singur. Cum de s-a pervertit atât de mult dragostea?

La urma urmei de ce iubirea este modul natural de a fi al omului? Cum se explică unica mare iubire? Oare cei doi sunt făcuţi unul pentru celălalt? Există un secret al iubirii, un elixir care să ne facă să iubim şi să fim iubiţi la nesfârşit? Pătrunde iubirea celor doi dincolo de mormânt? Câteva posibile răspunsuri le veţi primi în cadrul conferinţei „Despre dragoste în fel şi chip", susţinută de preot dr. Claudiu Băzăvan.

La finalul conferinţei fiecare participant va primi gratuit câte un exemplar din numărul de ianuarie al revistei CONŞTIINŢA.

Cu sprijinul:

Hotel Prahova Plaza Tres Olivos
Doris Garden

 

Impresii:

"In cateva cuvinte simple... esti cu atat mai norocos, cu cat afli mai repede cele prezentate! Este genul de conferinta care atunci cand se termina iti da o stare de inceput de drum! Pornesti la drum, fiind mai aproape de Dumnezeu, intelegandu-i mai bine Cuvantul, intelegand ca nimic nu este intamplator, care este adevarata iubire si cum sa-i acordam toata consideratia atunci cand o intalnim. Subiectul dezbatut, "dragostea" ne priveste pe fiecare dintre noi. Pentru fiecare exista un cuvant, o explicatie, o speranta, un sfat!

Intr-o atmosfera de perfecta armonie si lumina creata de Parintele Bazavan, dragostea capata alta valoare, actiunile noastre alta greutate, ceea ce insemnam unii pentru ceilalti o alta importanta. Cateva ore petrecute departe de lumea dezlantuita, ore ce ne pregatesc pentru a purcede/ continua un drum mai neted, mai luminos, mai plin de liniste sufleteasca si ...dragoste."

Cristina Fabian

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Despre Dragoste – o temă despre care toţi credem că putem vorbi, pe care totuşi nimeni nu a reuşit să o epuizeze vreodată. O temă care ne atrage magnetic, insesizabil, fără a ne lăsa puterea de a ne împotrivi. O temă despre care s-a vorbit încă de la începutul timpului. Şi totuşi, astăzi, în secolul al XXI-lea, părintele Băzăvan reuşeşte să ne surprindă prin abordarea sa asupra acesteia. Conferinţa domniei sale ne plasează la limita dintre material şi ceresc, demonstrându-ne cu rafinament intelectual că suntem creaţi pentru cele de sus şi că avem totul la îndemână pentru a ne ridica nu numai pe noi înşine, ci şi pe cei pe care… îi iubim. Prin intersectarea subtilă a mai multor sfere de gândire, purtându-ne de la lingvistică la literatură, teologie, simbolistică liturgică până la muzică şi cinematografie, părintele conferenţiar ne descoperă că dragostea este creată din veşnicie pentru veşnicie (ΑγαπαΩ), se opune timpului (după cum mirii se împotrivesc mişcării acelor de ceas când înconjoară masa la Sfânta Taină a Cununiei) şi că, în mod esenţial, ne este dăruită nouă, pământenilor, ca o scară special menită să ne ducă spre Tatăl Ceresc, Părintele Iubirii. O conferinţă care trebuie înregistrată şi păstrată în colecţia personală, pentru a fi reascultată când uităm pentru ce am venit pe pământ."

Laura Albu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Din pacate, din motive obiective, nu am avut privilegiul sa fiu prezenta la Conferinta din 31 ianuarie. Cu atat mai mare mi-a fost bucuria cand am achizitionat DVD-ul. Inainte de a-l viziona, nu ma gandeam ca pot trece prin atatea stari in asa scurt timp. Bucurie, pace, curiozitate, sensibilitate, taina, lacrimi. Am realizat ca trecerea noastra prin viata nu este decat o piesa de teatru divina, jucata in lumina cerului si puternic ancorata in lut. Cu totii suntem un pamant insufletit prin respiratia de o clipa a lui Dumnezeu, asteptam cu ardoare acel moment sfant si sfintitor in care ne vom recunoaste jumatatea. Suntem ca o aripa in cautarea acelei perechi care sa poata facilita zborul. Dragostea este esenta vietii si, in mod tainic, a mortii. A mortii in Hristos. Invierea nu este altceva decat transfigurarea dragostei din Cruce. In concluzie, iubiti cu inima si cu mintea, dar mai ales iubiti cu toata fiinta, contopindu-va in Dumnezeu. Cand iubesti florile sunt mai luminoase, picurii de ploaie devin mai nostalgici, sufletul tresalta la fiecare bataie a inimii celuilalt. Iubiti cu toata forta sufletului...iubiti in fel si chip..dar pastrati viu chipul lui Hristos in dragostea voastra!."

Carmen Enache

 

Galerie foto

 
Galerie video

modul comentarii Disqus

Detalii eveniment

Domeniu:Spiritualitate
Lector:
Data:
Ora:
Locaţie:Hotel Prahova Plaza (sala de conferinţe)
Locuri:maxim 50
Preţ:30 lei
Redus:20 lei student/pensionar

Calendar