Evenimente

» Criza cea de toate zilele şi Noua Ordine Mondială 

Lector:Ovidiu Bojor
Data:28.02.2013, ora 19:00
Locaţie:Hotel Prahova Plaza

O seară minunată petrecută în mijlocul unor oameni minunaţi mi-a dat multă energie pentru zilele ce vor urma pentru a putea dărui în continuare nestematele perle strecurate între mărgelele negre. Vă mulţumesc din suflet.”

Acad. Ovidiu Bojor

citeşte tot »

» Iubire şi prejudecată, dileme princiare 

Lector:Georgeta Filitti
Data:14.02.2013, ora 19:00
Locaţie:Hotel Prahova Plaza

Alexandru şi Maria, Ferdinand şi Elena, Carol şi Ella, trei perechi pentru care dragostea a rămas un lucru interzis. Dar cum să lupte cu valul care i-a cuprins, i-a făcut parcă să plutească, le-a dat aripi?

Toţi şi toate le erau potrivnice. Raţiunea de stat, morala vremii, dojana mereu prezentă: « ce exemplu dai? »

citeşte tot »

» Despre dragoste, în fel şi chip 

Lector:Claudiu Băzăvan
Data:31.01.2013, ora 19:00
Locaţie:Hotel Prahova Plaza (sala de conferinţe)

Nicicând nu te simţi mai bine ca atunci când iubeşti şi când te ştii iubit. Şi invers: niciodată nu te simţi mai trist şi mai fără sens decât atunci când eşti singur şi, mai ales, când ştii că nimeni nu ţine la tine. Conform recentelor statistici, cea mai ridicată cotă de sinucideri (atenţie!) se înregistrează în statele civilizate. Iar tragediile de acest fel, în proporţie covârşitoare, au drept cauză singurătatea.

Această realitate surprinzătoare este consecinţa extremă a dereglării omului contemporan care, pe măsură ce goneşte disperat după înavuţire călcând în picioare valorile tradiţionale, devine, bietul, tot mai pustiu sufleteşte şi tot mai trist. Şi astfel, culmea ironiei, cu cât lumea este mai plină de oameni cu atât fiecare în parte este mai singur. Cum de s-a pervertit atât de mult dragostea?

citeşte tot »