Rugători sau profitori?

Despre cum să ne rugăm şi mai ales despre cum să nu ne rugăm.

 

Marele poet mistic persan Rumi evocă un om care se roagă cu stăruinţă şi căruia Satan îi obiectează: „O, flecarule, la toţi aceşti Allah, unde este răspunsul Iată-mă? Nici un răspuns nu vine de la tronul lui Dumnezeu”. Aceasta îi  inspiră îndoială şi descurajare, înainte de a-i veni, din gura unui înţelept, răspunsul divin: „Acest Allah pe care-l spui este Iată-mă al meu ! Implorarea ta, durerea ta, fervoarea ta sunt mesagerul Meu către tine. Demersurile şi eforturile tale pentru a găsi un mijloc de a Mă atinge erau în realitate Eu însumi care te trăgeam spre Mine şi-ţi eliberam picioarele (...). Ca răspuns la fiecare O, Doamne de-al tău, există nenumăraţi Iată-mă din partea Mea.

La început şi la sfârşit de zi, înainte şi după masă, acasă şi la biserică, atunci când grijile, frământările, necazurile ne deprimă, ori de câte ori Îl chemăm, Dumnezeu se grăbeşte să ne răspundă. De cele mai multe ori nu Îl auzim, nu înţelegem ce vrea să ne spună, nu suntem capabili să-I descoperim prezenţa la fiecare pas şi în fiecare clipă. “Cu noi este Dumnezeu!”, proclamă Biserica. Dar noi suntem cu Dumnezeu?

Ce este rugăciunea? Nu se  poate ...fără? Cum să ne rugăm şi mai ales cum să nu ne rugăm ? Când şi unde? Şi pentru cine ? Ce se cuvine să cerem? Care sunt condiţiile unei rugăciuni autentice? Este suficientă rugăciunea de acasă? Ajunge rugăciunea din biserică? Ce este rugăciunea inimii şi cine o poate practica?

Descoperiţi alături de noi secretele rugăciunii, primejdiile care îl pândesc pe cel care nu ştie să se roage precum şi câteva inedite rugăciuni.

Nu vor lipsi surprizele!

 

Cu sprijinul

 

 

Impresii

 

"Foarte interesantă tema acestei seri – Rugăciunea. Foarte frumoasă abordarea iar calmul părintelui este extraordinar. Mulţumesc!"

Florentina Lungu


"Simţeam nevoia de spiritualitate, de rupere de cotidianul anost. Mi-am încărcat inima şi mintea. Dumnezeu să vă ajute să continuaţi ceea ce aţi început, pe drumul spre LUMINǍ."

Benta Nicoară Constanţa

"O initiaţivă frumoasă şi motivantă. Ştim că nu e uşor să organizezi un eveniment public, cu atât mai mult pe teme de spiritualitate, într-o lume puternic marcată de urgenţa lucrurilor materiale de zi cu zi. Felicitări părintelui şi mă bucur că am putut participa. A fost prima mea participre în sală, dar sunt mereu, cu gândul, alături de demersurile sale duhovniceşti."

Adi Voican

 

modul comentarii Disqus

Detalii eveniment

Domeniu:Spiritualitate
Lector:
Data:
Ora:
Locaţie:Hotel Prahova Plaza
Preţ:30 lei
Redus:20 lei student/pensionar

Calendar