Mărturii

În această secţiune puteţi să ne scrieţi gândurile şi impresiile dumneavoastră despre proiectul nostru.

 

Cu mulţumiri lectorilor noştri...

Iau parte cu nesfârşită bucurie la sărbătoarea apariţiei nr.100 al Conştiinţei.  Fie ca trecerea timpului să sudeze echipa redacţională odată în plus, iar inspiratul părinte Claudiu Băzăvan să-i fie mentor neîntrecut înca mulţi ani de aici înainte.

Cu drag,

Georgeta Filiti

(21.01.2014)

 

Când vii la aniversarea Conştiinţei şi vrei să fii liber, lasă conştiinţa acasă.

Pr. Ioan Buga

(21.01.2014)

 

O sută de numere nu-s o sută de ani, dar sunt mai buni decât un veac de singurătate.

Pr. Eduard Ioan Radună

(21.01.2014)


Conştieu şi conştiincios, Conştiinţei mele:

“Conştiinţa”-mbătrâneşte,

A ajuns la centenar

Şi un gând frumos, fireşte:

La mai multe, aşadar.

Pr. Bogdan Costin Georgescu

(21.01.2014)

 

"Sărbătoare din Sărbătoare, la Ploieşti, spiritul viu al celor care, cu mâna lor au scris direct pe cer, nu te lasă să fii mai mic.

Ucenicului şi fratelui de cer Claudiu Băzăvan, mulţumiri şi felicitări!"

Părintele Ion Buga, 14 ianuarie 2014

 

Azi, 19 septembrie 2013, ca invitat al Asociaţiei Conştiinţa din Ploieşti, am trăit o stare de satisfacţie în prezenţa unor intelectuali de calitate. Am luat cunoştinţă cu mare interes de publicaţiile “Cutezătorii” şi “Conştiinţa”, pe care le voi citi pagină cu pagină."

Solomon Marcus

 

„Mă bucur pentru această invitaţie într-un loc special unde credinţa, spiritul, gândul sunt profunde, unde poţi să te încarci cu energia faptelor şi a luminii sufletului.”

Uca Marinescu


„Conştiinţa” face parte din viaţa mea profesională. Şi asta nu numai pentru că animatorul ei, excepţionalul preot Claudiu Băzăvan, a decis să-i fiu preşedinte onorific. Toate iniţiativele, revista atât de proaspătă şi mereu inspirată, numărul mereu crescut de auditori – toate confirmă inspiraţia demersului preotului Claudiu Băzăvan. Iată de ce Fundaţia este parte din ceea ce fac ca istoric şi mă bucur nespus de fiecare dată când mă aflu alături de echipa ei distinsă.”

Georgeta Filiti

 

"Un public de excepţie, atent,binevoitor, interesat de cunoaştere. Întrebări înţelepte, atitudini sănătoase. La un astfel de public se văd multe speranţe de renaştere."

Dumitru Constantin Dulcan

 

„De fiecare dată ca prima dată: Hristos şi Ploieşti-ul, „acelaşi ieri, astăzi şi în veac”.

Departe de a fi „locul în care nu se întamplă nimic”, aici este un „Topos”, „unde Dumnezeu Se simte ca la el acasă”, cu slujitori îngereşti – Ionela Daniela şi Claudiu, un Mamvri redivivus, într-un secol târziu, vecin cu Învierea cea de obşte.”

Ion Buga

 

“Conştiinţa” este locul în care omul se întâlneşte cu Dumnezeu, în casa sufletului, de aceea mi se pare foarte inspirată “punerea în pagină” a părintelui Claudiu Băzăvan care, pe lângă o revistă din ce în ce mai prestigioasă a iniţiat şi un ciclu de conferinţe care devin, de cele mai multe ori, un prilej de confesiune. (Din neatenţie am folosit în exces cuvântul “care”, dar dacă am observat eu primul e semn de iertare…)

Mi-a venit şi mie rândul să mă prezint în faţa unui public talentat cu “mântuirile” mele sub semnul lui Nichita.

Mă simt acum cu sufletul curat, luminat, ca după spovedanie.

Mulţumesc părintelui Băzăvan şi tuturor celor care îl sprijină în acest demers spiritual.

Eusebiu Ştefănescu

 

Eu cred că înălţarea, evoluţia conştiinţei este posibilă şi este o lucrare încredinţată căutătorului spiritual. De fapt ar fi singura lucrare pe care o are în vedere  Pronia lui Dumnezeu pentru omul aflat în carne şi sânge. De aceea sunt azi aici, în Ploieşti.

Hanna Botta


O seară minunată petrecută în mijlocul unor oameni minunaţi mi-a dat multă energie pentru zilele ce vor urma pentru a putea dărui în continuare nestematele perle strecurate între mărgelele negre. Vă mulţumesc din suflet.

Ovidiu Bojor

 

... şi participanţilor ...

La mulţi ani, minunată familie! O familie ocrotită de susţinătorul ei.

Vă dorim puterea să continuaţi ceea ce faceţi atât de bine şi frumos.

Mulţumim că ne-aţi  chemat lângă voi.

Cu preţuire,

Lenuta şi Sergiu Nicoară

(21.01.2014)


Nici o întâlnire nu este întâmplătoare!

Cu atât mai mult, o întâlnire de CONŞTIINŢĂ cu... CONŞTIINŢA!

La mulţi ani!

Bunbanac Luiza

(21.01.2014)

 

Cu mare bucurie în suflet am descoperit o cale privilegiată de a ne şlefui şi spiritul, graţie acestor inspirate întâlniri de conştiinţă, „cu-ştiinţă” şi iubire de oameni. Mulţumim că avem aşa ceva şi la Ploieşti.

Diana Rînciog

 

Vă felicit din suflet pentru aceasta iniţiativă! În lumea atât de zdruncinată în care trăim, în care oamenii au uitat parcă să mai trăiască frumos, să se bucure de lucrurile mărunte, să preţuiască ce au şi să-şi crească fiii şi fiicele în lumina bunului simţ, a bunei educaţii, a sfielii şi smereniei, în care inocenţa este batjocorită şi valorile adevărate uitate sau ignorate, demersul dumneavoastră vine cu siguranţă ca o gură de aer proaspăt, atât de necesar societăţii noastre.

Vă doresc mult succes şi putere de muncă, satisfacţie şi bucuria împlinirii scopului dumneavoastră atât de nobil.

Florina Aldea

 

Doresc să vă mulţumesc pentru iniţiativa Întâlniri de Conştiinţă. Abia luni, printr-o întâmplare frumoasă, am aflat că şi în Ploieşti se organizează conferinţe pe diverse teme culturale. Eu am frecventat acum vreo 3 ani câteva dintre evenimentele Fundaţiei Calea Victoriei, însă de-atunci nici timpul, nici partea materială nu mi-au mai permis să dau curs unor astfel de cursuri sau conferinţe. Am privit mereu cu tristeţe cum Ploieşti-ul este ignorat - poate şi din pricina apropierii de capitală - şi cum viaţa culturală din oraşul nostru este aproape inexistentă. Acum aflu cu bucurie că persoane cu iniţiativa au dorit să ofere astfel de oportunităţi şi ploieştenilor. Vă doresc deci perseverenţă şi să vă bucuraţi de succes în acest proiect. Îmi doresc să capete amploare această iniţiativă şi sper să asist pe viitor la conferinţele, cine ştie, poate şi cursurile pe care le veţi desfaşura.

Mihaela Antonescu

 

 


modul comentarii Disqus